Tim Burton filmt komende zomer in Brasschaat

De Amerikaanse filmstudio 20th Century Fox heeft aangekondigd dat de buitenopnames voor de film "Miss Peregrine's home for peculiar children" in juli van start gaan in Brasschaat. Regisseur Tim Burton zal met een deel van de cast twee weken draaien in België.

De Amerikaanse regisseur Tim Burton heeft Kasteel Torenhof in Brasschaat gekozen als decor voor zijn nieuwste film "Miss Peregrine's home for peculiar children". In juli zal hij twee weken lang in België zijn voor de buitenopnames voor de Hollywoodproductie.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Ransom Riggs en vertelt het verhaal van een 17-jarige die na een gruwelijke gebeurtenis in een weeshuis op een mysterieus eiland terechtkomt.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door onder anderen Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Judi Dench en Samuel L. Jackson.

Tim Burton is bekend van films als "Batman", "Edward Scissorhands", "Sleepy Hollow", "Charlie and the chocolate factory", "Alice in wonderland" en "Frankenweenie". Zijn voormalige vrouw Helena Bonham Carter en Johnny Depp zijn zijn fetisjacteurs.