Vermoedelijke spilfiguur handel giftige alcohol in India opgepakt

In de Indiase hoofdstad New Delhi is een man gearresteerd die ervan verdacht wordt de illegale alcohol te hebben geleverd die in de stad Mumbai al aan meer dan honderd mensen het leven heeft gekost. Dat melden officiële bronnen.
AP2011
Indiase mannen worden behandeld na het drinken van giftige alcohol (archief)

De 26-jarige verdachte zou de giftige alcohol gesmokkeld hebben vanuit de westelijke staat Gujarat naar Mumbai. Hij heeft bekend dat hij drie bidons valse alcohol heeft verdund en verdeeld over verschillende zakken, die hij vervolgens naar Mumbai stuurde, aldus de politie in een communiqué.

"Hij is de spilfiguur en de grootste leverancier van de alcohol met methanol", zegt politiewoordvoerder Dhananjay Kulkarni. "Hij verplaatste zich van de ene locatie naar de andere, maar we konden hem uiteindelijk gisteren arresteren in een sloppenwijk in het noordoosten van Dehli." De man zou al drie jaar handel voeren in vervalste alcohol.

De afgelopen dagen werden ook al acht vermoedelijke sluikstokers opgepakt, en dat aantal zal volgens Kulkarni waarschijnlijk nog stijgen.

Illegale alcohol populair in India

In totaal stierven sinds vorige week donderdag al 102 mensen na het drinken van de illegale alcohol.

Illegaal gebrouwen alcohol is populair in India, omdat die goedkoper is dan de commerciële alcoholische dranken. Volgens het National Crime Record Bureau, kwamen in 2012 725 mensen om na het drinken van valse of illegale alcohol. In 2011 waren er zelfs 1.128 dodelijke slachtoffers.