Zakkenrolster gebruikt baby om slachtoffer af te leiden

De Brusselse lokale politie heeft op de Grasmarkt een 29-jarige zakkenrolster opgepakt die haar baby misbruikte om de aandacht van slachtoffers af te leiden. De vrouw, die illegaal in het land was en al gekend stond bij politie en gerecht, is ter beschikking gesteld van het parket. De zes maanden oude baby wordt opgevangen door een vertrouwenspersoon.
(Archieffoto)

Het was een patrouille van de Trekkers-brigade, die gespecialiseerd is in gauwdiefstallen en zakkenrollers, die de vrouw gisterenmiddag opmerkte terwijl ze met haar zes maanden oude baby rondliep. De agenten zagen hoe ze met het kind de aandacht van een oudere dame afleidde en ervan profiteerde om twee biljetten van 20 euro te stelen uit de jaszak van het slachtoffer. Kort nadien pakten de agenten de vrouw op en bezorgden het geld terug aan het slachtoffer, dat danig onder de indruk was van de feiten.

De opgepakte vrouw werd met haar baby naar het commissariaat gebracht en daar verwittigde de politie de vader van het kind. Die zakte wel af naar het commissariaat maar weigerde zich over de baby te ontfermen. De politie vertrouwde het kind dan maar toe aan een vertrouwenspersoon die door de moeder was aangeduid.