Zanger Thé Lau (62) verliest de strijd tegen kanker

De Nederlandse zanger, songwriter en schrijver Thé Lau is op 62-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management bekendgemaakt. De voormalige frontman van The Scene was al een tijd ziek. Zijn hit "Iedereen is van de wereld" was onlangs nog het campagnelied voor "Kom op tegen Kanker".

Thé Lau is vooral bekend als de frontman van de Nederlandse popgroep The Scene. Hits als "Blauw", "Rigoreus" en "Iedereen is van de wereld" staan in het collectieve geheugen gegrift. Dat laatste nummer is recent nog gebruikt bij de campagne van "Kom op tegen Kanker". Lau was tijdens de slotshow van de campagne al te ziek om nog op te treden.

Twee jaar geleden werd bij de zanger keelkanker ontdekt. Hoewel de behandeling in eerste instantie goed verliep, bleek in april 2014 dat hij uitzaaiingen had in zijn linkerlong die niet meer konden worden behandeld. Lau overleed uiteindelijk gisteravond thuis in Amsterdam.

De fans kunnen volgende zondag tussen 13 en 15.30 uur afscheid nemen van de muzikant in poptempel Paradiso in Amsterdam. Thé Lau wordt maandag begraven.