18.000 kinderen genieten van zonovergoten Pennenzakkenrock

Op het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol hebben naar schatting 18.000 scholieren het einde van het schooljaar gevierd op het kinderfestival Pennenzakkenrock. 's Ochtends was er hier en daar nog wat sprake van de traditionele verkeersproblemen, maar de uitstroom is volgens de organisatie en politie vlot verlopen. Er waren ook geen noemenswaardige incidenten tijdens het festival, aldus de organisatie.

Pennenzakkenrock richt zich op kinderen en tieners van 8 tot 14 jaar oud, die bijna allemaal via hun school op het festival terechtkomen. Ze worden daarbij begeleid door hun leerkrachten en/of ouders. Dit jaar stonden onder meer Laura Tesoro, Slongs Dievanongs, Laura Omloop, Gene Thomas en Sam Gooris op de affiche. Dj's Regi en Wout (Sylver) hielden tot slot een ware "dj battle".

Het Zilvermeer kreeg te maken met prachtig zomerweer en dat inspireerde heel wat aanwezigen tot een deugddoende plonsbeurt. "We hadden voor een pak extra redders gezorgd en alles is vlot verlopen, het was een erg mooie dag", zegt Astrid Vandenbergh, communicatieverantwoordelijke van het recreatiedomein. Daarnaast konden de festivalgangertjes ook genieten van het strand en de speeltuin van het Zilvermeer en van verschillende andere, vaak speciaal voor Pennenzakkenrock geplaatste attracties zoals een buikschuifbaan en een mountainbikeparcours.