"Gertrud Löw" van Klimt brengt 35 miljoen euro op

Het veilinghuis Sotheby's heeft gisteravond in Londen kunstwerken geveild voor in totaal meer dan 250 miljoen euro. Het doek "Bildnis Gertrud Löw" uit 1902 van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt ging voor net geen 35 miljoen euro onder de hamer.
begrenzt verfŸgbar

"Bildnis Gertrude Löw" van Gustav Klimt was tot veler verrassing het topstuk van de veilingavond bij Sotheby's in Londen. Met 34,8 miljoen euro bracht het doek veel meer op dan een werk van Malevitsj.

Voor de start van de veiling hadden de experts van Sotheby's het werk "Suprematismus - 18. konstruktio" van Kazimir Malevitsj duurder ingeschat. Dat werk veranderde uiteindelijk voor 30,1 miljoen euro van eigenaar.

Verder werd er nog 23 miljoen euro geboden op het werk "Deux personnages" van Pablo Picasso. In totaal was de veilingavond goed voor een omzet van meer dan 250 miljoen euro.