"Weet niet meer hoe vaak ik haar al heb moeten redden"

4 dagen en 3 nachten deden ze er samen over om de één kilometer hoge rots "El Capitan" in Yosemite, VS, in mei te beklimmen. 3 jaar geleden wist Bronwyn Hodgins nochtans nauwelijks iets over rotsklimmen. Op zoek naar nieuwe vrienden, toen de nu 22-jarige Canadese ging studeren aan de Leeds University, schreef ze zich in bij een rotsklimclub. Daar leerde ze student Jacob Cook kennen, die al vanaf zijn 7e aan rotsklimmen deed. Na de liefde groeide ook de passie voor deze extreme sport en 3 jaar later hebben ze samen al heel wat afgeklommen. En dat leverde dan weer spectaculaire beelden op.

"Dat we dit nu samen beleven, is zoveel beter dan dat ik aan Bron moet vertellen hoe ik een klim alleen ervaren heb", aldus Cook op de Australische nieuwswebsite News, "Bovendien moet je elkaar onvoorwaardelijk kunnen vertrouwen tijdens het klimmen."

"Je hebt letterlijk het leven van een ander in jouw handen. Ik weet intussen niet meer hoe vaak ik Brons leven al gered heb. Je zit ook voortdurend op elkaars gezicht te kijken, tijdens zenuwslopende situaties en dat gedurende meerdere dagen. ’t Is dan best dat je elkaar niet ergert."

 

Hodgins: "Jacob heeft me onmiddellijk de meest extreem mogelijke introductie voor deze sport gegeven, me meegenomen naar heus wel wilde klimtochten. Nu dagen we elkaar uit en zijn we erg competitief. Als hij iets gedaan heeft, dan wil ik dat ook."

"Dit verticale leven kan heus wel op de zenuwen werken. Maar het bracht ons ook dichter bij elkaar, door dat gevoel van pure angst, de vermoeidheid die je ook bij je partner ziet, dezelfde emoties die je meemaakt. Ook al ken ik hem nog geen 3 jaar, het voelt al veel langer aan."

lees ook