André Gyselbrecht aangehouden in zaak-kasteelmoord

In de zaak rond de moord op kasteelheer Stijn Saelens in Wingene in 2012, is diens schoonvader André Gyselbrecht aangehouden na verhoor. In Nederland is ook een verdachte in het onderzoek opgepakt. Gyselbrecht wordt gezien als de opdrachtgever van de moord, de Nederlandse verdachte zou een tussenpersoon zijn.

Eerder vandaag werd Gyselbrecht opgepakt om verhoord te worden. Wellicht heeft het nieuwe verhoor iets te maken met de verklaring van een nieuwe verdachte die half februari werd opgepakt. Die nieuwe verdachte werd in Nederland opgepakt en vervolgens uitgeleverd aan ons land nadat was gebleken dat zijn DNA overeenkwam met een spoor in het dossier.

Na het verhoor heeft de onderzoeksrechter van Brugge beslist om André Gyselbrecht ook aan te houden. Gyselbrecht is de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens. Hij wordt gezien als de opdrachtgever van de moord.

In Nederland is dan weer een verdachte opgepakt die ervan verdacht wordt een rol te hebben gespeeld als tussenpersoon bij de moord op Stijn Saelens. Hij werd gearresteerd op grond van een internationaal aanhoudingsbevel. Het parket heeft aan de Nederlandse justitie om zijn uitlevering gevraagd.