Chocolatier Pierre Marcolini trekt naar China

De Brusselse chocolatier Pierre Marcolini opent begin volgend jaar een eerste winkel in China. Vandaag werd in Shanghai een samenwerkingsakkoord ondertekend met de Chinese investeerder EverYI Capital. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, die op staatsbezoek is in China.

De producten van Pierre Marcolini voor de Chinese markt zullen in de Brusselse ateliers worden gemaakt. In de ateliers, die met het oog op de Chinese uitbreiding werden vergroot, werken zestig mensen.

Marcolini geeft zichzelf de nodige tijd om de markt te veroveren. "Ik wil eerst proberen de cultuur, die er geen is van chocolade, te begrijpen. Ik wil de Chinese gevoeligheden begrijpen", zei hij. De chocolademaker is echter niet van plan zijn producten onherkenbaar te maken. "We zullen een keuze maken uit onze 250 producten, net zoals we dat gedaan hebben in Japan en daar werkt het."

Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht. De internationale expansie startte in 2001 in Japan. In 2009 volgde Parijs en in 2013 trok de chocolatier naar Londen. De groep heeft momenteel een twintigtal zaken in België, Parijs, Londen en Monaco, en een tiental verkooppunten in Japan. Ze draait een omzet van 40 miljoen euro.