Chris Peeters nieuwe CEO van Elia

Hoogspanningsnetbeheerder Elia heeft een nieuwe CEO. De raad van bestuur duidde de 48-jarige Chris Peeters aan als opvolger voor de in januari ontslagen Jacques Vandermeiren. Dat meldt Elia.

Peeters start op 6 juli zijn nieuwe baan, al is de aanstelling onder voorbehoud van een eensluidend advies door de federale energieregulator CREG.

De burgerlijk ingenieur leidde de afgelopen drie jaar de 'business consulting'-activiteiten van Schlumberger, dat diensten levert voor de olie en gasindustrie, in Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten. Voordien was hij 14 jaar actief voor consultant McKinsey, waarvan 7 jaar als partner, gespecialiseerd in de energiesector. Daarvoor had hij twee eigen bedrijven en was hij actief in de staalsector.

Elia-voorzitter Miriam Maes roemt Chris Peeters als een "sterke leider met een uitgebreide ervaring en een diepgaande kennis van de energiesector". "Zijn strategisch en organisatorisch talent vormen een solide basis om Elia de komende jaren te leiden."

Peeters van zijn kant, zegt in het persbericht ernaar uit te kijken om het bedrijf "doorheen de uitdagingen van de energietransitie" te leiden.