Componist van "Gandhi" wordt gelauwerd in Gent

Naast de Britse componist Patrick Doyle ontvangt ook zijn landgenoot George Fenton een lifetime achievement award op het 42e Film Fest Gent. Doyle en Fenton zullen samen met Michael Nyman, Stephen Warbeck en Craig Armstrong te gast zijn voor het concert "Great British Film music" op 22 oktober, meldt de organisatie.

George Fenton componeert al 45 jaar en heeft er al een lange samenwerking met Ken Loach op zitten. Hij werkte ook veelvuldig samen met Stephen Frears, Neil Jordan en Richard Attenborough.

Fenton ontvangt een oeuvreprijs van Film Fest Gent op het jaarlijke filmmuziekconcert in het Muziekcentrum Bijloke. Hij componeerde onder meer de muziek bij films als "Gandhi", "Cry freedom", "Dangerous liaisons", "Pride", "Ladybird ladybird", "Fool's gold" en "The Woodlanders".

Film Fest Gent kleurt dit jaar Brits. De vijf Britse componisten Patrick Doyle, George Fenton, Michael Nyman, Stephen Warbeck en Craig Armstron zullen de uitvoering van enkele van hun beroemdste composities te horen krijgen. "Dat zoveel componisten naar Gent afzakken voor het concert, bewijst hun waardering voor de consistente aandacht die Film Fest Gent schenkt aan het werk van de lange tijd meest ondergewaarde creatieve medewerkers bij het filmproces", zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

Het concert gaat door op 22 oktober 2015 in Muziekcentrum De Bijloke in Gent. De muziek zal uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Patrick Doyle zal twee dagen later, op 24 oktober, een lifetime achievement award in ontvangst nemen tijdens de World Soundtrack Awards Ceremony & Concert.