Dievenbende crasht met wagen en vlucht te voet

In de Molenstraat in Zarren bij Kortemark zijn donderdagavond omstreeks half negen drie inbrekers van vreemde origine met een brandende wagen stilgevallen nadat ze aan te hoge snelheid over een vluchtheuvel gereden waren. De motor raakte beschadigd vatte vuur.

Met scheurende banden reden ze door het centrum van Zarren, tot hun wagen het begaf. Het trio stapte uit en nam de benen. Toen de brandweer aankwam en de brandende wagen bluste, ontdekte het heel wat inbrekersmateriaal in de koffer, waaronder voorhamers, boren, zagen en ander gereedschap.

Ondertussen waren de drie dieven naar de velden rond Zarren gerend en kon de politie twee van hen oppakken. Naar de derde werd nog een hele nacht gezocht met een helikopter en speurhonden. De man is nog steeds niet gevat.