Dronken ambulanciers worden gesanctioneerd

De gemeenteraad van Hoei heeft twee ambulanciers die bij een interventie onder invloed waren van alcohol, gesanctioneerd. Een deel van hun loon wordt ingehouden, zo schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd bij de gemeente.

De betrokkenen werken voltijds, maar zullen gedurende één maand 20 procent van hun loon verliezen, luidt het. De gemeenteraad startte een disciplinaire procedure tegen de twee.
De feiten dateren van 23 mei, toen de ambulance van de brandweer van Hoei uitrukte voor een verkeersongeval op de chaussée de Liège in Amay. De bestuurder van de ambulance bleek dronken, zijn rijbewijs werd voor veertien dagen ingetrokken. Er moest een andere ambulance opgeroepen worden om één van de slachtoffers te vervoeren. Die persoon, een motorrijder, overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Luik.