Dustin "Screech" Diamond moet vier maanden de cel in

De Amerikaanse acteur Dustin Diamond, bekend van "Saved by the bell", is veroordeeld tot een celstraf van vier maanden voor zijn aandeel in een schermutseling in een bar waarbij een man een messteek kreeg.

De feiten vonden plaats in de nacht van 25 op 26 december 2014. Samen met zijn vriendin Amanda Schutz was Diamond aanwezig in een café in Port Washington. Een groepje fans viel hen lastig, waarop hij een mes bovenhaalde om hen af te weren. Eén man raakte lichtgewond.

Eind mei werd Diamond door een jury in Wisconsin schuldig bevonden aan verborgen wapendracht en wangedrag. Nu is hij veroordeeld tot een celstraf van vier maanden. Zondag moet hij de gevangenis in.

Diamond is vooral bekend als Screech uit de serie "Saved by the bell" die in de jaren 90 was te zien.