Meer dan 90 nationaliteiten op de festivalweide van Werchter

Voor Rock Werchter zijn dit jaar in 95 verschillende landen tickets in voorverkoop verkocht. Na België, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk komen de meeste bezoekers uit Israël, gevolgd door Duitsland, Noorwegen, Luxemburg, Italië en Ierland. Dat blijkt uit een mededeling van de organisatoren.

De capaciteit van de festivalweide werd beperkt tot 88.000 bezoekers. Er werden 67.500 combitickets verkocht evenals 20.500 dagtickets per festivaldag. Op de 100 niet-verkochte tickets na voor vrijdag is het festival volledig uitverkocht. Verspreid over de 4 festivaldagen gaat het om 149.500 unieke bezoekers. In voorverkoop gingen ook 53.000 kampeertickets van de hand.

In totaal treden dit keer 79 groepen op uit 12 verschillende landen op waarvan 7 uit ons land. The Chemical Brothers is de eerste act die voor de 8e keer op Rock Werchter staat. Royal Blood, een van de vervangers van de Foo Fighters, speelt zowel vandaag als zaterdag op Main Stage. Maxi Jazz staat met The E Type Boys op Rock Werchter en met Faithless volgende week zaterdag op TW Classic.