Oplettende 13-jarige helpt inbraak op te helderen

Dankzij een oplettende 13-jarige jongen is een 24-jarige man uit Sint-Jans-Molenbeek aangehouden voor een woninginbraak in Dilbeek. De tiener zette de politie op het spoor van de inbreker door de nummerplaat van diens wagen te noteren.

De inbraak vond op 22 juni jongstleden plaats. De dief ging er toen vandoor met verschillende uurwerken, elektronica en een plasma-tv. Terwijl de politieagenten vaststellingen deden, kwam er een jongen van 13 jaar die in de buurt woonde, naar hen toe en vertelde dat hij de nummerplaat had kunnen noteren van een voertuig dat eerder die dag aan de getroffen woning geweest was.

Het parket gaf de politie de opdracht om een huiszoeking uit te voeren op het adres van de eigenaar van het voertuig, van wie een van de kinderen al gekend was bij de politie voor verschillende diefstallen. Ter plekke troffen de agenten de gestolen plasma-tv aan, waarop de verdachte, een man van 24 jaar uit Sint-Jans-Molenbeek, in de boeien werd geslagen. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst.