Politie Geraardsbersbergen werkt straks samen met autohandelaars

De politie van Geraardsbergen gaat voortaan samenwerken met autohandelaars en verzekeringsmakelaars. Zo wil men daders van vluchtmisdrijf beter kunnen opsporen.

"Zowel de verzekeringsmakelaar als de autohandelaar kan ons helpen", zegt korpschef Jurgen De Landsheer. "Wanneer de schade aan een voertuig niet overeenkomt met de verklaring van hun klant dan zouden zij ons kunnen waarschuwen."

Het aantal ongevallen met vluchtmisdrijf moet volgens de korpschef drastisch dalen in Geraardsbergen. Zo waren er vorig jaar 283 ongevallen met vluchtmisdrijf. 

Niet evident

Garagisten en verzekeraars vragen om hun klant te verklikken, is natuurlijk niet evident. Toch benadrukt De Landsheer dat het nodig is. "Ze moeten ons helpen om enerzijds de kosten te recupereren van dergelijk gedrag (van iemand die een verkeersongeval met vluchtmisdrijf pleegt nvdr.) en anderzijds: er kan even goed een slachtoffer bij het ongeval betrokken zijn. Dan willen we natuurlijk de dader opsporen."