Taxichauffeurs blokkeren Parijs

In Parijs blokkeren boze taxichauffeurs drie terminals van de luchthaven Roissy-Charles De Gaulle. Ook het westelijke deel van de Boulevard Périphérique, de ringweg rond Parijs, is in beide richtingen geblokkeerd. Actievoerders hebben daar ook banden en vuilnisbakken in brand gestoken en komen in opstand tegen de oproerpolitie. Ook werd een auto omgekanteld. De blokkades veroorzaken lange files.

De taxichauffeurs protesteren tegen wat ze de oneerlijke concurrentie noemen van de taxidienst Uber. Die werkt met particulieren die hun auto ter beschikking stellen als actie.

Naast de belangrijke toegangswegen is ook de Gare du Nord, een van de belangrijkste treinstations in Parijs, geblokkeerd. De taxichauffeurs plannen ook elders in Frankrijk acties: in Rijsel, Nice, Marseille, Toulouse, Bordeaux en Lyon. Ook in ons land worden er wegen geblokkeerd, meer bepaald de E17/A17 richting Rijsel.

Passagiers zeulen met koffers over de lege toegangswegen

Ook vanuit België worden toegangswegen richting Rijsel geblokkeerd