The Chemical Brothers sluiten dag één feestelijk af

Het dj-duo The Chemical Brothers heeft de eerste dag van Rock Werchter dansend afgesloten met hun mix van elektronische muziek, rock en hiphop. De weide voor de Main Stage gaat met hun block rocking beats feestend de nacht in. Ga helemaal out of control, push die button en do it again!

Het is al de achtste keer dat Tom Rowlands en Ed Simons Rock Werchter onveilig mogen maken. Met monsterhit "Hey boy, hey girl" zit de sfeer er vanaf de eerste schijf al onmiddellijk goed in. Het dj-duo maakt een erg dansbare mix van elektronische muziek, rock en hiphop. Ieder nummer gaat gepaard met bijpassende projecties, schermbeelden en de nodige lasers en rookwolken. Tot groot jolijt van menig festivalganger.

Vrij vroeg spelen The Chemical Brothers "Do it again", een grote hit van enkele jaren geleden, en dan is het feest pas echt vertrokken. Daarna volgt "Go", de catchy en veelbelovende eerste single van het nieuwe album "Born in echoes" dat dit jaar nog verschijnt. Het is een tijdje stil geweest rond The Chemical Brothers, omdat het duo zich sinds "Do it again" vooral op minder toegankelijk en experimenteler werk gestort heeft. Met "Go" lijken ze weer het brede publiek op te zoeken met elektronische muziek die veel rockliefhebbers wel kunnen smaken.

De hele set is een constante afwisseling tussen hits en minder laagdrempelerige nummers, maar ook tussen ouder en nieuw werk. In de paar decennia dat The Chemical Brothers al bezig zijn hebben ze een aantal grote hits bij elkaar gedraaid. Hoogtepunten zijn onder meer "Star guitar", "Galvanize" en "Block rockin' beats". Met The Chemical Brothers gaat Werchter dansend en springend de nacht in.