50 Burundese soldaten gedood in Somalië

Bij een aanval van moslimterroristen in het zuiden van Somalië zijn minstens 50 soldaten van de Afrikaanse vredesmacht gedood. Het zou gaan om Burundezen die in Somalië vechten tegen de terreurgroep Al Shabaab.

Het gaat om de tweede grote aanval van de terreurgroep Al Shabaab in Somalië op enkele dagen tijd. Dit keer was de aanval gericht tegen de basis van de Afrikaanse vredesmacht in Lego, een stad in het zuiden van Somalië.

Volgens een woordvoerder van de vredesmacht zijn er minstens 50 Burundese soldaten gedood bij de aanval. Er zijn ook 15 Somalische zelfmoordterroristen gedood.

Al Shabaab voert in Somalië al langer oorlog tegen de internationaal erkende regering en de vredesmacht van de Afrikaanse Unie. Daar zijn ook Keniaanse troepen actief in de strijd tegen Al Shabaab. Die groep dreigt overigens met meer aanslagen in buurland Kenia. Al Shabaab heeft zich onder het vaandel van IS geschaard.