"Ik heb nu geen boodschap aan een preek"

Terwijl Sarah Palin volop campagne voerde voor het vicepresidentschap in 2008, raakte bekend dat haar 17-jarige dochter Bristol zwanger was, iets wat de Republikeinse kandidate toen kon missen als kiespijn. Een huwelijk met vriendje Levi Johnston kwam er niet, ook al zouden de campagneleiders van het team McCain-Palin daarop ten stelligste aangedrongen hebben. De nu 24-jarige Bristol kondigde gisteren in een blog aan dat ze weeral zwanger is, opnieuw zonder getrouwd te zijn -haar huwelijk met Dakota Meyer werd een maand geleden plotsklaps geannuleerd-, en lijkt zich nu al te verontschuldigen dat ze haar (conservatieve) familie opnieuw ontgoocheld heeft.

"Eerlijk, ik heb mijn uiterste best gedaan om dit keer het hoofd boven water te houden."

"Het leven gaat verder, wat er ook moge gebeuren. Hoe je je ook voelt, je staat ’s morgens op, je kleedt je aan, je laat je zien, en je geeft het nooit op. Als het leven moeilijk is, dan is er maar één mogelijkheid: er nog harder tegenaan gaan."

"Ik besef maar al te goed dat dit nu is, en later nog zal zijn, een enorme ontgoocheling voor mijn familie, mijn vrienden en velen die dit lezen. Maar ik smeek jullie mijn privacy en die van Tripp (haar zoon met Johnston, nvdr) nu te respecteren. Ik heb geen boodschap aan een preek. En ik wil ook geen sympathiebetuigingen."

"Tripp, deze nieuwe baby en ikzelf zullen ons erdoor slaan, want God is genadig."