App maakt toeristen wegwijs in Antwerpse diamantwereld

Om haar verhaal van wereldvermaard handelscentrum van diamant meer in de verf te zetten, heeft de stad Antwerpen de app "Antwerp loves diamonds" gelanceerd. De applicatie voor Apple en Android biedt in vier talen een overzicht van vijf eeuwen diamant in de Scheldestad, maar geeft ook nuttige tips voor wie er vandaag een juweel wil aankopen.
(archieffoto)

Het Antwerpse stadsbestuur vindt al langer dat de stad in het verleden te weinig uitpakte met haar status in de diamantwereld. De plaats waar de meeste transacties plaatsvinden, de Diamantwijk, is voor toeristen onbekend terrein en in de rest van de stad is diamant zelden aanwezig in het straatbeeld. Daar moest/moet verandering komen met onder meer een (h)erkenningslabel voor kwaliteitsvolle juweliers en het geplande zilver- en diamantmuseum in het hart van de oude binnenstad.

Nu is er dus ook de app "Antwerp loves diamonds". Daarin vind je een overzicht van de geschiedenis van de diamanthandel, met uiteraard de nadruk op Antwerpen, maar ook van de werking van de diamantindustrie. Daarnaast worden de juweliers met een "Antwerp's Most Brilliant"-kwaliteitslabel opgelijst en kan je zelf een toeristische route door Antwerpen rond het thema diamant samenstellen.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) zette 70.000 euro voor opzij omdat hij de app een belangrijke troef vindt om een groter internationaal publiek naar Antwerpen te lokken.

"Deze applicatie zal Antwerpen nog beter positioneren als toeristische topbestemming", denkt Koen Kennis (N-VA), Antwerps schepen voor toerisme. "Diamant is immers een van onze unieke troeven waarmee we ons onderscheiden van de rest van de wereld."