Disney bant selfiestick uit themaparken

Wie volgende week één van de themaparken van Disney bezoekt, doet dat best zonder selfiestick. Het ding is vanaf dan verboden, zo meldt de entertainmentgroep.

Het verbod op het gebruik van de selfiestick gaat in de themaparken in Florida en Californië in de VS. Een dag later geldt het ook in de parken van Parijs en Hongkong. Als reden draagt Disney het veiligheidsaspect aan. De stok die gebruikers toelaat met een smartphone op afstand foto's te nemen, zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden;

"We doen er alles aan opdat alle families die onze parken bezoeken een prettige ervaring zouden hebben", laat een woordvoerder weten. "De selfiestick is een groeiende bron van ongerustheid bij onze gasten en bij ons personeel."

Disney is lang niet de enige instantie die de selfiestick verbiedt. Tal van musea (zoals het kasteel van Versailles), sportevenementen en muziekfestivals gingen de entertainmentgroep voor.