FKA twigs zet intrigerende performance neer

FKA twigs heeft in de Klub C de ondankbare taak om tegen headliner Mumford & Sons te moeten opboksen. Gelukkig voor haar kunnen stijlen niet verder uit elkaar liggen. Tahliah Barnett begon als danseres, maar ambieerde ook altijd een carrière op de voorgrond. Die heeft ze nu, maar haar dansverleden laat ze gelukkig niet achter zich.
(archieffoto).

FKA twigs komt het podium op gedanst terwijl haar band snoeiend harde bastonen door de tent jaagt. Ze is gehuld in een zwarte bustier en een zilveren broek. Later komt daar nog een zwarte cape bij. Haar muzikanten zijn getooid in zwarte visnettruien.

De muziek van FKA twigs kan omschreven worden als spacy elektronica en heeft iets zweverigs, maar ook iets futurisch, ideaal om bij weg te dromen, dat wel, naar traditionele songs is het wel zoeken.

Hier op Werchter moet Barnett het dan ook vooral van haar -het moet gezegd- uitmuntende dansmoves hebben. Ze kronkelt haar lijf in allerlei bochten, maar zingt tegelijkertijd loepzuiver. In de loop van het optreden wordt ze tijdens een "Vogue"-intermezzo op indrukwekkende wijze bijgestaan door een danser die haar alle hoeken van het podium laat zien. Toch blijft haar optreden over het algemeen erg clean en raakt het daardoor misschien minder.

Wel een intrigerende podiumpersoonlijkheid, die vriendin van acteur Robert Pattinson, al durf ik er geld op inzetten dat ze de mannelijke helft van het Werchterpubliek nog net dat tikkeltje meer heeft aangesproken.