Hoogste alarmfase in regio Rhône-Alpes gedurende 3 dagen

Het alarmniveau is in de regio Rhône-Alpes voor drie dagen naar het maximum verhoogd. Dat heeft de Franse president François Hollande gezegd op het Elysée, waar een vergadering plaatsvond over de stand van het onderzoek naar de aanslag bij Lyon.

Het Vigipirate-plan ter voorkoming en bestrijding van terrorisme "zal voor drie dagen naar het maximum gebracht worden in Rhône-Alpes", zei Hollande. "De Fransen moeten weten dat overal op het grondgebied troepen opgesteld worden (...)."

De vermoedelijke dader "werd door bijzonder moedige brandweermannen opgepakt en ik wil hen hulde brengen", aldus nog de president. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, had eerder op de dag al de "moed" en "koelbloedigheid" geprezen van de brandweerman die de verdachte inrekende.