Jetair brengt Belgische toeristen terug naar huis

Na de aanslag in Sousse heeft touroperator Jetair beslist een groot deel van de klanten in Tunesië te repatriëren. De operator brengt voorlopig geen reizigers meer naar Tunesië. Thomas Cook heeft intussen al de reizen naar Tunesië tot eind augustus opgeschort.

Een toestel van Jetair dat op weg was naar Tunesië heeft vanmiddag rechtsomkeer gemaakt ter hoogte van Corsica om terug naar Brussel te vliegen. Een andere vlucht vanuit Luik naar Enfidha die voor vanavond gepland was, is geannuleerd. Ook de vier vluchten van morgen zijn eveneens geannuleerd.

Jetair stuurt vanavond nog twee vluchten naar Tunesië om toeristen op te pikken. Morgen vertrekken er sowieso ook 4 vluchten leeg om reizigers op te pikken. Morgen bekijkt Jetair ook of de touroperator de komende maanden al dan niet de vluchten naar Tunesië zal schrappen.

Thomas Cook, een andere touroperator, heeft ook toeristen in Tunesië, maar niet in de regio van Sousse. Klanten die morgen op zondag een vlucht hebben geboekt naar Djerba krijgen de kans om hun reis kosteloos te annuleren. Thomas Cook zal overigens tot eind augustus niet meer naar de Tunesische bestemmingen Djerba en Enfidha reizen. De beslissing volgt op het negatieve reisadvies dat Buitenlandse Zaken uitvaardigde na de aanslag.

Buitenlandse Zaken heeft een crisiscentrum geopend, voor mensen die ongerust zijn over familieleden die in Tunesië zijn. Het is te bereiken op het nummer 02 501 40 00.

Negatief reisadvies

Intussen heeft Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Tunesië bijgesteld naar negatief. Dat betekent dat alle reizen naar het land zijn afgeraden.