Kovacs imponeert met stem, maar overtuigt niet helemaal

De Nederlandse Kovacs wordt gemakshalve wel eens de "Amy Winehouse van de Lage Landen" genoemd. Haar debuutalbum "Shades of black" kwam dit voorjaar uit. Kovacs draagt steevast een grijze "wolfsmuts" en doet dat dus ook bij deze hoge temperatuur.

Maar de jonge Nederlandse zangeres valt vooral op door haar rauwe, krachtige, jazzy stem. Daarmee imponeert ze meteen in Klub C in het openingsnummer "Whiskey & fun". Kovacs wordt bijgestaan door een band met daarin ook een celliste en een violiste, qua sound zit het zeker goed. In geen tijd baadt de Klub C in een nachtclubsfeer.

Het podium is aangekleed met enkele lampen en achteraan een verhoog met daarop een rieten zetel (zoals in de "Emmanuelle"-films). Die gebruikt Kovacs in een nummer dat ze aan de telefoon zingt. Beetje overbodig en gezocht theatraal, als u het ons vraagt, want eigenlijk heeft de zangeres geen snufjes nodig. Haar donkere teksten zijn misschien geen hapklare brok voor een festivalpubliek, maar ze kan voldoende indruk maken met haar stem. Klub C is trouwens helemaal volgelopen voor de zangeres.

Wat misschien wel een werkpuntje is, is het contact zoeken met het publiek. De Nederlandse staat nogal in zichzelf gekeerd op het podium, terwijl ze het publiek makkelijk in haar eigen taal zou kunnen aanspreken.