Oefenproef moet eerstejaars Universiteit Antwerpen op pad helpen

Eerstejaars aan de Universiteit Antwerpen kunnen vanaf volgend jaar een oefenproef afleggen. Uit die proef moeten ze kunnen afleiden wat ze al kunnen en waar ze hun kennis nog wat kunnen bijspijkeren.
Nicolas Maeterlinck

De oefenproeven zullen in de meeste opleidingen worden gehouden, soms verplicht, soms vrijblijvend. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een toelatingsproef, benadrukt Ann De Schepper van de Universiteit Antwerpen.

"Een van de testen is op schrijfvaardigheid gericht", vertelt De Schepper. "De student moet dan een tekst schrijven rond een thema dat met zijn of haar opleiding te maken heeft. Ze krijgen dan feedback, zowel over de grammaticale zaken, als de stijl en de strategie die ze gebruiken. Daarna kunnen ze workshops volgen die tips geeft."

De oefenproeven zullen in de loop van oktober worden gehouden.