Oppositie Burundi zal alle verkiezingen boycotten

De hele oppositie in Burundi zal alle verkiezingen boycotten, zo heeft oppositieleider Charles Ndiyije bekendgemaakt.

Volgens Nditije heeft de hele oppositie unaniem beslist alle verkiezingen in het Midden-Afrikaanse land te boycotten, te beginnen met de gemeente- en parlementsverkiezingen van maandag. De omstandigheden lijken de oppositie niet geschikt.

Een door alle leiders van de politieke oppositie ondertekende brief, waarvan het Franse persbureau AFP een kopie heeft ontvangen, is gisteren bij de kiescommissie Ceni afgeleverd.

"België zal resultaat verkiezingen niet erkennen"

Gisteren liet onze minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in de Kamer verstaan dat België het resultaat van de komende verkiezingen niet zal kunnen erkennen. De verkiezingen zijn namelijk "vrij noch democratisch".