Pharrell Williams mist wat peper en zout

Pharrell Williams is zonder twijfel een van de belangrijkste mensen uit de popindustrie van de afgelopen 10 jaar, maar daarom maakt dat van hem nog niet de geknipte persoon om dag 2 van Rock Werchter af te sluiten. De hits, ok, die waren er wel, maar de bom barstte toch nooit echt op het podium, daarvoor kwam het allemaal iets te geforceerd over en werd het iets te lauw geserveerd.

Williams neemt een beetje een valse start door Werchter te begroeten als "Brussels", al hebben we dat al eerder gehoord (herinner u Eminem op Pukkelpop). Daarna herpakt hij zich en heeft hij het consequent over Belgium. Hij begint zijn set met singles als "Come get it Bae" en "Marilyn Monroe". Op het podium wordt hij bijgestaan door vier energieke danseressen.

De fun, de hits, dat is waar Pharrell garant voor staat. En boodschappen van solidariteit en wereldvrede. En in dit geval ook een langgerekte promospot voor een u wel bekend sportmerk, maar we dwalen af. 

De wei is duidelijk klaar voor een feestje en zelfs een korte regenbui kan de pret niet bederven, maar mijnheer Williams haspelt zijn show nogal routineus af. Hij laat enkele jongedames uit het publiek meedansen op het podium en zet een van zijn eigen danseressen die jarig is in de bloemetjes.

Met "Rock star" en "She wants to move" passeren enkele N.E.R.D.-songs. Maar het is duidelijk dat, naarmate het optreden vordert, Pharrell zijn zanglijnen liever door het publiek laat zingen.

Losbarsten doet het pas echt op de wei tijdens het laatste kwartier waarin "Blurred lines" en "Get lucky" elkaar opvolgen. Voor "Happy" staat er nog een groepje kinderen op het podium dat hij omschrijft als de "Belgian future". De kinderen zijn echter zo onder de indruk dat de meesten danig uit de maat dansen en het geheel iets potsierlijks krijgt. Positieve boodschappen kunnen mooi zijn (denk maar aan het "Iedereen is van de wereld"-eerbetoon aan Thé Lau eerder op de avond), maar dit is misschien te veel "the American way" voor de wei van Werchter. Al bij al een te makke vertoning, deze afsluiter van dag 2 op het hoofdpodium.