SPOILER ALERT: De cliffhangers van de seizoensfinale van "Thuis"

Op Eén is de seizoensfinale van "Thuis" uitgezonden. Zoals de traditie het voorschrijft, is de serie ook dit jaar met onverwachte plotwendingen en cliffhangers geëindigd. Een overzicht.

Vooreerst een formele en ondubbelzinnige waarschuwing: fans van "Thuis" die de seizoensfinale nog niet hebben bekeken en dat zonder voorkennis op een later tijdstip willen doen, houden nu op met lezen. Wat volgt is immers een beknopt overzicht van de belangrijkste wendingen en cliffhangers waarmee de makers van de serie de fans de zomer in sturen.

1. Femke vraagt Peter ten huwelijk

Peter wou het al langer, maar Femke hield tot nu toe de boot af: in het huwelijksbootje treden. Groot was de verrassing dan ook toen Femke Peter vanavond zélf ten huwelijk vroeg. Tot eenieders vreugde zei hij ja. Na het huwelijk van Julia en Luc tijdens het voorbije seizoen, belooft het volgende seizoen eveneens een trouwpartij te bevatten.

2. Luc stapt uit het leven

Op het jubileumfeest van Frank en Simonne in de Zus & Zo komen de Kabouters op de proppen met een beeldmontage met enkele hoogtepunten uit het leven van Frank. Terwijl de dvd voor de genodigden speelt, verschijnt Luc plots op het scherm. Op één of andere manier is hij erin geslaagd een opname van zichzelf de montage in te smokkelen waarin hij zich uitvoerig excuseert tegenover iedereen die hij heeft gekwetst.

Terwijl de feestvierders stomverbaasd naar de beelden van Luc kijken, sluipt de man in kwestie een bijgebouw van de Zus & Zo binnen waar hij zich van het leven berooft. Toon lijkt hem te hebben opgemerkt. Kan hij de wanhoopsdaad nog verhinderen?

Mocht u met vragen zitten rond zelfdoding, neem dan contact op met de zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813.

3. Marianne vermoordt dokter Geert (?)

Hélène ontdekt dat Marianne haar gsm heeft gestolen en klopt bij haar aan om het toestel terug te eisen. Dankzij de informatie op de gsm weet Marianne nu zeker dat Hélène haar kersverse echtgenoot dokter Geert bedriegt en enkel op zijn geld uit is. De twee vrouwen krijgen ruzie die in het dokterskabinet van dokter Ann en dokter Judith in een handgemeen uitmondt.

Dokter Geert treft de vrouwen vechtend aan en probeert tussenbeide te komen. In de keuken horen dokter Ann, Mayra en Tom plots een gil. Ze stormen naar het dokterskabinet waar ze dokter Geert hevig bloedend op de grond aantreffen. Marianne zit over hem heen gebogen met een bebloed mes in de hand.

Dokter Ann constateert dat dokter Geert is overleden. Hélène beschuldigt Marianne van de moord op haar man. Marianne ontkent in alle toonaarden, maar niemand lijkt haar te geloven, zeker niet wanneer ook William, die blijkbaar eveneens net was aangekomen, haar als de moordenaar van dokter Geert aanduidt. Wie liegt en wie spreekt de waarheid?

En dan ook nog...

  • Franky is meer dan ooit zeker van zijn stuk dat hij een vrouw wil worden na zijn bezoek aan de dokters in Gent. Hij neemt afscheid van zijn moeder en vertrekt in stilte terug naar de VS.
  • Fans van mannelijk schoon komen volop aan hun trekken in deze seizoensfinale: Toon trakteert Simonne op een striptease én een lapdance tijdens het jubileumfeest.