Vervolg op de Harry Potterreeks te zien in Londens theater

Het theaterstuk "Harry Potter and the cursed child (het vervloekte kind)" zal vanaf volgend jaar in de Londense zaal Palace Theatre te zien zijn. Dat heeft schrijfster J.K.Rowling vandaag bekendgemaakt op de 18de verjaardag van het eerste deel in de Potterreeks "De steen der wijzen".
AP2007

"The cursed child" brengt het onvertelde verhaal van Harry en dat van zijn vermoorde ouders. Rowling benadrukt dat het niet om een prequel gaat. Voorts wil ze niets verklappen: "Ik wil deze traktatie voor mijn fans niet verpesten."

Waarom gewoon geen "The cursed child" in boekvorm? "Ik ben ervan overtuigd dat als het publiek de voorstelling ziet, het zal begrijpen dat dit de enige manier van vertellen is voor het verhaal", stelt Rowling duidelijk.

De plannen voor een theaterproductie waren er al langer, sinds december 2013 zelfs. Het nieuwe Potter-verhaal werd deze keer niet geschreven door Rowling maar is een samenwerking tussen haar, schrijver Jack Thorne, producer Sonia Friedman en regisseur John Tiffany. "Een dreamteam", noemt ze hen zelfs. Tickets voor de voorstelling zijn vanaf de herfst beschikbaar.

AP2004