Vreemde eend in de bijt Ibeyi pakt Klub C in

Ibeyi is op Werchter misschien de vreemde eend in de bijt, maar de Frans-Cubaanse tweelingzussen zijn er in Klub C in geslaagd om het publiek mee te trekken in hun eigen, multiculturele wereld. Lisa-Kaindé en Naomi Diaz zingen in een mix van Engels, Frans en Yoruba. Hun elektropop is tegelijk erg ritmisch en melodisch en zo blijkt hier, zelfs makkelijk meezingbaar.

De zussen zijn de dochters van de Buena Vista Social Club-percussionist Miguel "Anga" Diaz en muziek zit hen overduidelijk in de genen. Toch is het hun Venezolaanse moeder die hen in die richting duwde. Zij leerde hen ook de Yoruba-cultuur uit West-Afrika kennen.

Pas na de dood van hun vader hebben Naomi en Lisa zich echt op de muziek gestort. Dat ze als tweeling maar een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen, blijkt ook op het podium waarover ze zich soms bijna als elkaars spiegelbeeld bewegen.

In tegenstelling tot Kovacs eerder op de dag heeft Ibeyi geen problemen om contact te leggen met het publiek. Regelmatig laten ze hun instrumenten achter, lopen ze vooraan over het podium en manen ze het publiek aan om mee te zingen.

Hun samenzang is hemels, onder meer in "Ghosts" en "Oya". "Mama says" kondigen ze aan als "een heel belangrijke song". En "River", misschien wel hun meest bekende single, gaat met zijn diepe bassen door merg en been. Het nummer wordt aan het eind van de set ook nog hernomen, met het publiek als belangrijke tegenstem, maar vooral met de zussen nog 1 keer in hun glansrol, als zangeressen die je keer op keer kippenvel bezorgen.