Zaventem verwacht vandaag 45.000 vakantiegangers

Het wordt een topdag voor de luchthaven van Zaventem. Er worden 45.000 passagiers verwacht. Dat is de drukste start van de zomervakantie ooit voor de nationale luchthaven. Vanwege de topdrukte raadt Brussels Airport aan om op tijd naar de luchthaven te komen en zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Want deze week is het al uitzonderlijk druk geweest op de Belgische wegen, onder andere door de werken op de E40.

Bij het begin van de zomervakantie wordt het de komende dagen traditioneel druk op Zaventem. En de vakantiegangers wachten het weekend niet af om al te vertrekken, want vandaag stappen 45.000 passagiers op het vliegtuig. Zaterdag zijn het er telkens 44.000. Dat zijn recordcijfers die 4,5 procent hoger liggen dan vorig jaar.

Spanje blijft traditioneel de populairste vliegbestemming tijdens de vakantie en groeit zelfs nog. Maar ook Frankrijk, Turkije en Marokko zijn populair. Alsmaar meer Belgen willen ook verder op reis, onder meer naar de Verenigde Staten en Thailand.