Zo trots kan een moeder op haar zoon zijn

Een moeder uit Camden, New Jersey, was zo trots dat haar zoon afgestudeerd was aan LEAP Academy University Charter School dat ze een groot reclamebord in de buurt waar ze woonde afhuurde. Twee weken lang zal haar zoon Aljelani "AJ" Igwe nu als "gentleman" op het bord schitteren. Camden is een van de armste steden in de VS, met veel criminaliteit en weinig kansen op succes in het onderwijs. "Maar mijn zoon koos het juiste pad", aldus moeder Ovella O’Neal aan ABC News.

"Hij is altijd een superkind geweest. Hij bleef altijd op het juiste spoor."

"Deze boodschap gaat over respect en je eigen leven in handen houden. Ooit werd ik bij een leerkracht geroepen die me zei dat AJ het sommige vrouwelijke leerkrachten nogal moeilijk maakte. Ik heb dan een lang gesprek gehad met AJ, vooral over mijn verleden. Ik heb hem gezegd dat, als hij deze leerkrachten zonder respect behandelt, hij het dan oké vond dat andere mannen mij vroeger ook zonder respect behandeld hebben. Die ene leerkracht die me bij haar geroepen had, zei me een paar dagen later dat AJ helemaal veranderd was."

De 18-jarige AJ zal zich nu verder specialiseren in een technische richting, met moeder Ovella die een oogje in het zeil zal houden: "Een vriendinnetje? Dat is voor later, als zijn schooltijd erop zit en hij haar financieel kan ondersteunen."

lees ook