"Neem voldoende contant geld mee naar Griekenland"

Buitenlandse Zaken in ons land heeft zijn reisadvies voor Griekenland aangepast. Sluit een betrouwbare reisverzekering af en neem voldoende contant geld mee, staat in het nieuwe advies. Reizen naar Griekenland is wel nog steeds veilig, benadrukt een woordvoerder.

Buitenlandse Zaken heeft gisteren een zinnetje toegevoegd aan zijn algemene reisadvies voor Griekenland. "Het afsluiten van een betrouwbare reisverzekering en het meenemen van voldoende contant geld is aangeraden", zo luidt het.

Reizen naar Griekenland is wel nog altijd veilig, benadrukt een woordvoerder aan het persagentschap Belga. Het zinnetje is toegevoegd zodat de reizigers zeker goed geïnformeerd vertrekken.

"Als de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen worden nageleefd, dan kan in Griekenland veilig gereisd worden", meldt de website van Buitenlandse Zaken. "Manifestaties en stakingsacties kunnen soms voor ongemakken zorgen."

De afgelopen weken haalden de Grieken miljarden euro's af van de banken uit vrees voor een mogelijk bankroet en/of vertrek uit de eurozone. Afgelopen nacht maakte de Griekse premier Alexis Tsipras nog bekend dat er op 5 juli een referendum is over het al dan niet aanvaarden van het reddingsplan van de kredietverleners voor Griekenland.