Honderdtal mensen geëvacueerd na ontdekking twee verdachte koffers in Etterbeek

In de Brusselse gemeente Etterbeek hebben deze nacht een honderdtal mensen hun woning moeten verlaten omdat er twee verdachte koffers werden aangetroffen. De politie werd door een bewoner op de hoogte gebracht. De twee koffers stonden op de hoek van de Hoornstraat en de Torekenstraat . Vlakbij bevindt zich een joodse school.
BELGA/VERGULT

Er werd een veiligheidszone ingesteld, waardoor een honderdtal mensen geëvacueerd moesten worden. Er werden twee opvangcentra geopend om hen onderdak te bieden.

"DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, heeft de twee koffers tot ontploffing gebracht. Er werd geen enkel gevaarlijk element in aangetroffen. Maar gezien de actualiteit is het normaal dat alle voorzorgen en veiligheidsmaatregelen genomen worden", zegt burgemeester De Wolf.

Even voor 3 uur werd het alarm opgeheven en konden de inwoners weer naar huis.