Jetair en Thomas Cook annuleren vluchten naar Tunesië

Na Thomas Cook heeft nu ook Jetair beslist om alle vluchten naar Tunesië een tijdlang te annuleren. Thomas Cook schrapt alle vluchten tot eind augustus, Jetair doet hetzelfde tot eind juli.

Eerder vandaag liet Jetair weten pas maandag te beslissen over de strategie van de komende weken, maar door het negatieve reisadvies van Buitenlandse Zaken nam de touroperator toch vandaag al de beslissing om alle vluchten tot eind juli te schrappen. "Dat geeft ons de tijd om te bekijken hoe het reisadvies evolueert. Binnen enkele weken beslissen we dan, in functie van het reisadvies, of we ook de vluchten voor augustus al dan niet annuleren", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

"Voor alle reizen tot eind juli hebben de reizigers de mogelijkheid om hun Tunesië-vakantie om te boeken, met terugbetaling van hun betaalde reissom. Voor afreizen in augustus krijgen zij nu al de kans om gratis om te boeken", klinkt het.

Thomas Cook

Thomas Cook besliste gisteren al om zijn reizen naar Tunesië tot eind augustus te annuleren, nadat Buitenlandse Zaken alle reizen naar Tunesië had afgeraden. Wie nog in Tunesië is, kan vervroegd terugkeren. Thomas Cook betaalt dan de niet gebruikte overnachtingen terug.

Ook klanten die in de komende weken naar Tunesië moesten afreizen, kunnen hun geld terugkrijgen. De touroperator bekijkt ook welke alternatieven aangeboden kunnen worden.

Repatriëringen

Intussen zet Jetair extra vliegtuigen in in om zo'n 900 toeristen terug te brengen (foto). Zij kwamen afgelopen nacht al aan op de luchthaven van Zaventem. Vandaag zijn nog zes andere vluchten gepland, die op hun beurt zo'n 1.100 vakantiegangers moeten laten terugkeren.

Jetair telde op het moment van de aanslag 2.391 toeristen in het land. Het getroffen hotel, de Riu Imérial Marhaba in Port el Kantaoui, zat in het aanbod van de touroperator.

In tegenstelling tot Jetair ziet Thomas Cook niet veel enthousiasme bij zijn reizigers om vervroegd terug te keren. Gisteravond hadden amper 7 van de 1.500 reizigers om een vervoegde terugkeer gevraagd.