Lenny Kravitz maakt indruk, maar doet zichzelf daarna de das om

Lenny Kravitz is al sinds eind jaren 80 een vaste waarde in het rockwereldje. En dat hij hét nog steeds kan, heeft hij vanavond bewezen op het hoofdpodium in Werchter. Het publiek kreeg een muzikaal hoogstaande en gevarieerde best of-set voorgeschoteld, maar die lang uitgesponnen versie van "Let love rule", die mag echt wel wat ingekort worden.
Sven Michiels - Photography

Vooraan in de set zitten meteen hits als "American woman" en "Mr cab driver" en "It ain't over 'til it's over", waarin de blazerssectie een prominente rol krijgt. Kravitz is 51 intussen, maar zal vermoedelijk zijn charisma en cool behouden tot hij 100 is.

De rocker heeft twee duidelijke keuzes gemaakt: hij gaat resoluut voor de hits en laat zijn geweldige muzikanten alle ruimte om te schitteren. Zo zit er in het soulvolle "Dancing 'til dawn" een stomende saxsolo.

Het muzikale hoogtepunt is echter een zeer groovy versie van "Always on the run" die uiteindelijk een kwartier zal duren. Zo krijgt Werchter een prachtige, jazzy trompetsolo te horen. Daarna komen ook de toetsenist en de drummer nog aan de beurt. De muzikanten die Kravitz omringen zijn ook stuk voor stuk opvallende persoonlijkheden.

Daarop volgt "Let love rule", een nummer dat Kravitz ook al wel eens graag lang laat duren. En jawel, ook deze keer klokt hij af op de volle 20 minuten. Helaas zijn die 20 minuten iets minder boeiend dan het kwartier ervoor. Kravitz gaat zijn fans wel opzoeken in de middengang en maant het publiek aan om mee te zingen, maar het zijn toch vooral de diehards die hierin lijken mee te gaan.

Wanneer Kravitz het podium weer opkomt, geeft hij aan dat hij weet dat hij moet opschieten, hij heeft immers maar een kleine 10 minuten meer. Niet eens genoeg voor nog 1 song aan dit tempo, maar "Fly away" en "Are you gonna go my way" worden er dan weer wel in een rotvaart doorgejaagd, luid meegebruld door het publiek. Ik kan nog wel een paar nummers bedenken die ik liever had gehoord dan "Let love rule", u misschien ook, maar los daarvan, toch een straf concert.

Sven Michiels - Photography