Meer dan 200 gewonden bij explosie in Taiwanees pretpark

Bij een ontploffing in een pretpark in de buurt van de Taiwanese hoofdstad Taipei zijn meer dan 200 mensen gewond geraakt. Een tachtigtal is er erg aan toe, zo is vernomen van officiële bronnen.

De oorzaak van de ontploffing ligt bij kleurpoeder dat over de menigte werd gestrooid en vuur moet hebben gevat. Volgens een woordvoerder van de brandweer vloog het kleurpoeder mogelijk in brand door de warmte van de spots op het podium.

Op het ogenblik van de ontploffing hadden zich honderden mensen verzameld in het waterpretpark "Formosa Fun Coast". De mensen in het publiek hadden enkel zwemkledij aan. Toen er vuur uitbrak, raakten de mensen in paniek. Volgens de lokale media hebben sommige slachtoffers brandwonden over 40 procent van de oppervlakte van hun lichaam.

De burgemeester van Taipei heeft het pretpark laten sluiten, in afwachting van een grondig onderzoek naar de oorzaak van de explosie.