Selah Sue speelt thuismatch op Rock Werchter

Selah Sue heeft Klub C op Werchter helemaal ingepakt met haar krachtige stem en aanstekelijke enthousiasme op het podium. "Het is fijn om thuis te zijn", bedankte de Leuvense souldiva het publiek.

Selah Sue is terug van even weggeweest. En daar zijn we blij om. De zangeres heeft een nieuw album uit, "Reason", en komt dat voorstellen op Werchter, het festival dat als Leuvense in haar achtertuin plaatsvindt. Ze opent sterk met "Alive" en heeft meteen het publiek op haar hand.

Daarna volgt met "Reason" het titelnummer van de nieuwe plaat. Die is duidelijk wat meer elektronisch getint dat de felbejubelde debuutplaat. Maar dat ze het rappen allesbehalve verleerd is, toont ze vervolgens in "Black part love" en later in de set met "Fyah fyah" en "Raggamuffin".

Naast heupwiegen en meezingen bouwt Selah Sue ook tijd in voor melancholie met nieuwe nummers "Time" en "Falling out". Haar krachtige stem klinkt zowel in de zachte stukken als in de uithalen feilloos en ze switcht moeiteloos tussen de verschillende genres. Bovendien kan ze rekenen op een uitstekende band.

Het moet wel gezegd, niet alle nieuwe nummers zijn even sterk. De single "Alone" is wel een hoogtepunt en wordt luid meegezongen. Ondanks de catchy melodie heeft het -zoals wel vaker bij Selah Sue- een sombere tekst. De zangeres kampt zoals bekend met periodes van depressies. Op het podium echter is ze één brok aanstekelijk enthousiasme.

Afsluiter is het funky "Crazy sufferin' style". "Het is fijn om terug thuis te zijn", zegt ze in haar inleiding. Werchter heeft haar vanavond opnieuw in de armen gesloten, zoveel is duidelijk.