Technopolis krijgt dan toch subsidies

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) maakt toch weer subsidies vrij voor Technopolis in Mechelen. Muyters had de financiering opgeschort na een kritische doorlichting. Daaruit bleek dat er problemen waren met het management en dat het financieel beleid niet transparant was. Technopolis moest een actieplan met verbeterpunten opstellen. Dat actieplan is nu goedgekeurd door de raad van bestuur.

Nadat een audit aangetoond had dat er problemen waren bij het Mechelse doe- en wetenschapscentrum, bij het management en rond financiële transparantie, draaide Vlaams minister Muyters de geldkraan dicht. Zolang Technopolis geen actieplan opstelde, zou het zijn werkingssubsidie voor 2015 niet krijgen.

Intussen heeft Technopolis zo'n actieplan uitgewerkt en is dat goedgekeurd door de raad van bestuur. "De minister bevestigt dat hij de procedure voor het uitbetalen van de geblokkeerde subsidie kan opstarten. Dat betekent dat het gewone administratief proces voor de uitbetaling van de subsidie 2015 nu verder zijn gang gaat",meldt Technopolis.