Vlaamse Lieve Joris schrijft dit jaar Groot Dictee

De Vlaamse auteur Lieve Joris gaat dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal schrijven. Dat meldt de Volkskrant, een van de organisatoren. De 62-jarige Joris is na Kristien Hemmerechts pas de tweede vrouw die het dictee maakt.

Lieve Joris is vooral bekend van haar reisverhalen, waarvoor ze lange reizen maakte door Afrika, de Arabische wereld, Oost-Europa en Azië. Ze schreef onder meer "Op de vleugels van de draak", "Mijn Afrikaanse telefooncel" en "Mali blues", waarvoor ze de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap kreeg.

De schrijfster volgt Bart Chabot op, die vorig jaar het dictee voor de 25e editie schreef. Juryvoorzitter dit jaar is politica Annemarie Jorritsma van de rechts-liberale regeringspartij VVD.

Het Groot Dictee wordt op 19 december uitgezonden.