Werchter wiegt heen en weer op "Take me to church"

Hozier bracht pas vorig jaar zijn debuutalbum uit, maar heeft nu al terecht een mooie plek op het hoofdpodium. De Ierse bard heeft een zeer eigen stemgeluid, met een breed bereik en hij heeft een handvol goede songs op zak. Maar het publiek leek toch vooral te wachten op zijn grote doorbraakhit "Take me to church".
Sven Michiels - Photography

Sinds vorige zomer heeft de carrière van Hozier dankzij die hitsingle een hoge vlucht genomen. En terecht. Op het podium laat hij zich omringen door een band met daarin enkele multi-getalenteerde vrouwen. Vooral zijn celliste springt in het oog. In "Someone new" speelt ze niet alleen cello, maar ontpopt ze zich in de tegenstem ook tot een operazangeres, erg knap.

Hozier zelf lijkt zich een beetje van seizoen vergist te hebben, want hij staat met zijn jas aan op het podium. Zijn zonnebril, het festivalattribuut bij uitstek, is hij gelukkig niet vergeten. Bekendere songs als "From eden" en "Sedated" zitten mooi verspreid over de set.

De sfeervolle nummers van Hozier klinken bluesy en lijken zich soms een beetje nonchalant voort te slepen, maar ze passen perfect bij een luie zomernamiddag. De teksten zijn soms iets zwaarder op de hand, maar de muziek blijft krachtig en hoopvol.

Het Werchterpubliek lijkt zijn optreden echter als een tussendoortje te zien en staat duidelijk op "Take me to church" te wachten. En zoals zo vaak spaart een jonge artiest zijn hit uiteraard op tot aan het einde. Dan volgt voor de wei natuurlijk de ontlading, eindelijk kan er uit volle borst meegekweeld worden, ook dag 3 heeft zijn meezingmoment. Mission accomplished voor Hozier, die weet wat hem te doen staat: snel nog enkele hits van dit kaliber schrijven.

Sven Michiels - Photography