Zeker 1 Belg omgekomen bij aanslag in Tunesië

Bij de aanslag op een strand in de Tunesische badstad Sousse is zeker één Belg om het leven gekomen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken (MR) bevestigd. Er zijn ook nog drie gewonden.

Gisterenmiddag opende een gewapende man het vuur op toeristen die op het strand in het gehucht Port el Kantaoui, nabij Sousse, lagen te zonnen. De aanslag -die ondertussen is opgeëist door terreurgroep IS- kostte het leven aan ondertussen 38 mensen. Tientallen anderen raakten gewond.

Buitenlandse Zaken meldde gisteren al dat er twee Belgische koppels, uit Verviers en Namen, gewond waren geraakt bij de aanslag. Een vrouw is nu aan haar verwondingen overleden, zo meldt Reynders. Hij baseert zich op informatie die hij kreeg van de minister van Volksgezondheid van Tunesië. Het lichaam van de vrouw moet nog naar Tunis gebracht worden voor een formele identificatie.

De twee Belgen die tot vanochtend vermist werden, zijn ondertussen ongedeerd teruggevonden en gerepatrieerd. Het gaat om een vrouw van 60 jaar en haar moeder van 80 jaar, die in Frankrijk wonen.

Reynders betuigt vanuit China, waar hij koning Filip vergezelt tijdens een staatsbezoek, zijn medeleven aan de nabestaanden van het overleden slachtoffer.

Negatief reisadvies

Intussen heeft Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Tunesië bijgesteld naar negatief. Dat betekent dat alle reizen naar het land zijn afgeraden.