"Herintegreer Anne Brumagne bij Brussel Deze Week"

Walter Zinzen, Rosanne Germonprez en Karel Anthierens hebben in een open brief aan ministers Sven Gatz, Pascal Smet en Guy Vanhengel en de leden van de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media gevraagd om het ontslag van Anne Brumagne bij Brussel Deze Week ongedaan te maken.

Het ontslag van Anne Brumagne bij de Brusselse stadskrant Brussel Deze Week blijft nog steeds voor beroering zorgen. Het ontslag van de hoofdredactrice was een van de controversiële elementen in het hervormingsplan voor de Vlaams-Brusselse media.

CEO Michel Tubbax kondigde op 9 juni ook het schrappen van stadszender FM Brussel aan en een heroriëntering naar meer digitale ontsluiting van het nieuws over Brussel. Een week later werd op de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media aangekondigd dat Michel Tubbax ontslagen wordt als CEO en dat Jeroen Roppe als algemeen-hoofdredacteur van de Vlaams-Brusselse Media opnieuw tegen het licht zal houden.

De voorbije weken werd in verschillende petities, opiniestukken en columns geijverd voor het intrekken van het ontslag van Anne Brumagne bij de stadskrant Brussel Deze Week. In een open brief op initiatief van Walter Zinzen, Rosanne Germonprez en Karel Anthierens wordt die oproep herhaald.

"We zouden graag zien, geachte heren ministers, dames en heren bestuurders, dat u het wijd verbreide vermoeden ontkracht dat hier politieke en/of commerciële motieven de doorslag hebben gegeven", klinkt het in de open brief.

 

"Nog liever zouden wij zien dat u het ontslag van Anne Brumagne ongedaan maakt en dat u haar – liever vandaag dan morgen – weer in dienst neemt als hoofdredactrice van het blad dat ons allemaal zo na aan het hart ligt."

Onder anderen Brigitte Raskin, Jef Lambrecht, Rik van Cauwelaert, Geert Van Istendael en Kris Smet hebben de open brief ondertekend.