"Merkel heeft sleutel in handen om uit Griekse crisis te geraken"

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft benadrukt dat het aan de regeringsleiders van de Europese Unie is om te handelen. "En van hen heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel als vertegenwoordigster van het belangrijkste land de sleutel in handen. Ik hoop dat ze die gebruikt", aldus Varoufakis in de Duitse krant Bild.

De Grieken staan open voor een nieuw voorstel van de schuldeisers, aldus Varoufakis. Als dat voorstel "aanzienlijk beter" is dan de vorige voorstellen, dan zou de Griekse regering haar afwijzende houding tegenover de eisen van de schuldeisers kunnen herroepen. "Dan kunnen we onze aanbeveling voor onze kiezers bij het referendum van volgende week zondag herroepen."

Zelf zal Griekenland geen nieuw  voorstel op tafel leggen. "Het is nu aan de schuldeisers om hun goede wil te tonen."