"Onze liefde voor hem groeit nog iedere dag"

Herinnert u zich Milo nog, die een jaar geleden met de navelstreng nog aan de biologische surrogaatmoeder verbonden, het geluk van een homoseksueel koppel compleet maakte? De foto van de diep ontroerde, kersverse ouders Frank Nelson en BJ Barone werd wereldwijd massaal gedeeld. Gisteren werd Milo één jaar, reden voor nieuwswebsite Huffington Post om de vaders een bezoekje te brengen.

Over het succes van de bewuste foto verwonderen beiden zich nog steeds: "Aanvankelijk wisten we zelfs niet wat dat betekende, als men zei dat een foto viraal ging. We hadden zoiets: “Oké, dat is dan cool, niet?""

"Dat de foto zo’n succes had, had gewoon te maken met het feit dat dit een foto was van 2 homo-vaders, zo uit het leven gegrepen, die hun baby ter wereld gebracht hadden, net zoals een moeder dat zou gedaan hebben. Voor ons was het niet meer dan een foto, die eigenlijk voor ons alleen bedoeld was, maar voor anderen betekende hij zoveel meer."

"Op die foto is te zien dat ik erg emotioneel was. Het was dan ook een van de engste momenten uit mijn leven, om ons kind in mijn armen geduwd te krijgen. Nu maakt die foto deel uit van al die mooie momenten die we hem gegeven hebben en met hem gedeeld hebben. Het was een uitbarsting van liefde tegenover onze zoon."

"Druk, druk, druk. Zo is de situatie één jaar later. We hebben nog nauwelijks tijd voor elkaar. Milo is degene die ons leven bepaalt, als hij niet slaapt. Maar het is heerlijk om nu plannen te kunnen maken, om je leven te moeten plannen. En iedere keer merk je hoe je hart steeds opnieuw groeit, telkens als we iets nieuws leren. Iedere dag hou ik meer van hem. En van mijn echtgenoot, als ik hem met Milo bezig zie."

"En geduld moet je hebben. En dat leren. Want een luier vervangen op zijn leeftijd is niet zo evident, omdat hij zich alsmaar in allerlei bochten wringt."

lees ook