Blaudzun eert landgenoot Thé Lau op Rock Werchter

Blaudzun heeft op Rock Werchter "Promises of no man's land" opgedragen aan de onlangs overleden Thé Lau. De Nederlanders speelden een zeer degelijk concert, maar wij kijken intussen wel uit naar nieuw werk.

Blaudzun is de 8-koppige band rond singer-songwriter Johannes Sigmond. De Nederlander is een opvallende verschijning op het podium met zijn grote bril en vreemde kapsel. Langs de ene kant is het kort, aan de andere kant is één lange zwarte lok overgebleven. Ze openen in Klub C met het stompende "Flame on my head" en "Another ghost rocket", dat opgeluisterd wordt met sfeervolle blazers.

Sinds het succes van het album "Promises of no man's land" en de gelijknamige hit, die door een volle tent luid wordt meegezongen, is Blaudzun op korte tijd een bekende naam geworden, bij ons nog iets meer dan bij onze noorderburen. "Deze is voor Thé Lau", zegt Sigmond voor hij het nummer inzet.

De folkrock van Blaudzun is rijk gearrangeerd: gitaren, percussie, viool, vibrafoon, keyboard, piano en blazers vloeien samen. De meest voor de hand liggende referentie is Arcade Fire, een band die dezelfde weelderigheid aan de dag legt. Met 16 Horsepower/Woven Hand hebben ze het duistere en de bijbelse verwijzingen gemeen.

Maar helemaal de vergelijking doorstaan met die voorbeelden uit het verre buitenland doet Blaudzun niet. Daarvoor is het iets te afgelikt en op de maat van het grote publiek. Genieten is het wel bij songs als "Streets of Babylon", "Wastelands" en afsluiter "Elephants". Uitkijken nu naar een opvolger voor "Promises of no man's land".