Catfish and the Bottlemen: jong geweld met groeimarge

Catfish and the Bottlemen is een van die jonge Britse indiebands die een grote toekomst worden toegedicht. Potentieel is er zeker, maar op Werchter leken ze toch wat vermoeid na een druk tourschema.

Catfish and the Bottlemen heeft met "The balcony" een debuutplaat uitgebracht vol energieke, catchy indierock. Het leverde hen vergelijkingen op met grote namen als Oasis en Arctic Monkeys.

Frontman Van McCann is amper 22 maar staat met veel cool en nonchalance op het podium, zoals dat hoort bij dit soort bands. Hij heeft overigens wel wat weg van de jonge Alex Turner. Nummers als "Kathleen", "Pacifier" en "Homesick" liggen makkelijk in het oor en hebben meezingbare refreinen, op maat van grote arena's en festivalweiden.

De band heeft wel moeite om de vaart in de set te houden en oogt wat vermoeid. In The Barn wordt vooral in het voorste gedeelte echt meegedaan. "Dit is de voorlopig laatste halte in onze tournee die voelt alsof hij al eeuwen duurt", vertelt McCann. "We gaan nu een korte pauze inlassen." De nieuwe Arctic Monkeys? Te vroeg om te zeggen, maar potentieel is er zeker.

Meest gelezen